Liharooga süües vaevalt mõtlete ja mõtlete, mis loomatõust see pärineb. Tavaliselt piisab teadmisest, mis see on: sealiha, veiseliha, vasikaliha või kana. Šotimaa veiseliha mosaiigis tutvustame teile huvitavat šoti lehmade tõugu Highland. Neid aretati 20. sajandi alguses Šotimaal ja hakati eksportima Põhja-Ameerikasse ja Austraaliasse. Pikakarvalised ja järsema sarvega lehmad sarnanevad rohkem piisonitega. Nad on kliimatingimustele tagasihoidlikud, ei vaja pika paksu villa tõttu sooja lauta. Samuti ei ole loomad toidu suhtes valivad ja tarbivad rohtu, mida teised loomad põlgavad. Soe vill võimaldab teil nahaalust rasva mitte omandada, seetõttu peetakse mägismaa liha toiduks ja minimaalse kolesteroolikogusega. Sellist lehma näete pildil, kui panete kokku mõnekümne tükikese pusle.